Μαρινέλλα

Μαρινέλλα

Θα μπορούσα να σας μιλάω για το Θάνο επί ώρες. Θα πω δύο λέξεις μονάχα:
φροντίζει ότι πολυτιμότερο έχω, τη φωνή μου. Εδώ και πολλά χρόνια τον εμπιστεύομαι και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

Σαβίνα Γιαννάτου

Σαβίνα Γιαννάτου

Τον γνώρισα σε μια διάλεξη, που έδωσε για την υγιεινή και τη σωστή χρήση της φωνής, στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά, το 1991. Στον κ. Ξωφύλλη στηρίζομαι πολύ γιατί εκτός από τις κλασσικές μεθόδους μου δίνει και τις τεχνικές που στηρίζουν μια επαγγελματική φωνή. Του οφείλω την προστασία της φωνής μου τα τελευταία 10 χρόνια.

Πέγκυ Ζήνα

Πέγκυ Ζήνα

Νιώθω πολύ τυχερή, ασφαλής κι ευλογημένη που ο Θανάσης Ξωφύλλης, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στην ειδικότητα του, κρατάει τη φωνή μου στα χέρια του τα τελευταία 20 χρόνια...του οφείλω πολλά και πάνω απ’ όλα τον επαγγελματισμό μου να τα βγάζω πέρα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν κάνω βήμα χωρίς αυτόν κ είναι ο μονός άνθρωπος που όταν με μαλώνει δεν αντιδρώ. Μονό τον ακούω και τον αγαπώ... Πέγκυ Ζήνα

Είπαν για εμάς

Στα 28 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε αντιμετωπίσει, διαγνωστικά η/και θεραπευτικά, περισσότερες από 17.500 περιπτώσεις. Καθεμία από αυτές αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και πολύτιμο υλικό που εμπλουτίζει την εμπειρία μας και την ενιαία αρχειακή βάση μας. Δείτε μερικές από τις μαρτυρίες των ασθενών μας:

 

Εξαιρετικό κέντρο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μαρία Παπακυριαζή

 

Όταν μου είπε ο παιδονευρολόγος πως η κόρη μου, μαθήτρια Β΄ δημοτικού, θα χρειαζόταν εργοθεραπεία για ένα διάστημα περίπου ενός έτους, ακούγοντας εξαιρετικά λόγια για το κέντρο ανάπτυξης παιδιού και εφήβου ¨λογος¨, ζήτησα και μια ενημέρωση-ξενάγηση από τον κύριο Ξωφύλλη. Ενθουσιάστηκα με την πρώτη επαφή. Οι χώροι της εργοθεραπείας ήταν εκπληκτικοί και οι εργοθεραπευτές ιδιαίτερα ευγενικοί και κατατοπιστικοί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόση οργάνωση χρειαζόταν για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού μου. Εργοθεραπευτής και παιδοψυχίατρος μου εξηγούσαν αναλυτικά κάθε στάδιο της θεραπείας. Χώροι, εξοπλισμός και διεπιστημονική παρέμβαση και παρακολούθηση σε πλήρη αρμονία. Η κόρη μου έκανε άλματα και η καθημερινή σχολική ρουτίνα  είναι πλέον παιχνιδάκι.

Θεόδωρος Κ., Εκπαιδευτικός

 

Μετά απο συστάσεις για τον κ. Ξωφύλλη και το κέντρο "λογος" και αφού έγινε η απαραίτητη αξιολόγηση, ξεκινήσαμε τη λογοθεραπεία διστακτικά & με πολλές επιφυλάξεις- που έχουν φαντάζομαι όλοι οι γονείς. Το οτι η λογοθεραπεία θα βοηθούσε το κοριτσάκι μας που τότε δε μιλούσε καθόλου το πιστεύαμε αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όταν συναντήσαμε τη Χριστίνα για πρώτη φορά ότι θα έπαιζε τόσο καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στη ζωή του παιδιού μας. Ενας μοναδικός άνθρωπος με υπέροχο χαμόγελο που μας έμαθε να προσπαθούμε, δείχνοντάς μας το σωστό δρόμο και βοηθώντας και εμείς με τη σειρά μας το παιδί μας. Η Στεφανία, θεωρεί ότι την συνεδρία με την κα Χριστίνα είναι καλύτερο και απο πάρτι ... και της αρέσουν πολύ τα πάρτι!

Αθηνά & Στεφανία

 

Ο γιος μας γεννήθηκε με σχιστία του χείλους και της υπερώας. Από τη γέννησή του μας μιλούσαν για "λυκόστομα και λαγόχειλο¨. Αφού χειρουργήθηκε ¨περιπλανηθήκαμε¨ αρκετά μέχρι να μας παραπέμψει η παιδίατρος στον κύριο Ξωφύλλη. Την ευγνωμονώ πραγματικά για αυτό. Πρώτα από όλα μας τόνισε ότι δε θέλει να ακούσει ξανά τις λέξεις "λαγόχειλο και λυκόστομα". Ήταν πολύ ανθρώπινος και ζεστός. Ανέλαβε το συντονισμό όλων των ειδικών που πρέπει να ασχοληθούν με το παιδί και μας διαβεβαίωσε ότι, αν ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες και θεραπείες, το παιδί μας δε θα έχει κανένα πρόβλημα. Αρχικά μας φάνηκαν όλα βουνό και υπερβολικά. Σήμερα, 8 χρόνια μετά νιώθουμε πραγματικά δικαιωμένοι και ανακουφισμένοι για την απόφασή μας αυτή. Ο γιος μας είναι πλέον στο δημοτικό, χωρίς κανένα πρόβλημα και συνεχίζουμε με την ορθοδοντική του θεραπεία. Θεωρούμε τον κύριο Ξωφύλλη δικό μας άνθρωπο και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Γιώργος και Ελένη

 

Αν και αντιλαμβανόμουν ότι μιλούσα γρήγορα δεν το θεωρούσα τόσο σημαντικό και γι’ αυτό ήμουν αρνητικός στο να επισκεφθούμε το κέντρο του κ. Ξωφύλλη. Όταν όμως άκουσα κάποια πράγματα, αποφάσισα να ξεκινήσω τις λογοθεραπείες. Στην αρχή δυσκολευόμουν λίγο σε κάποιες ασκήσεις αλλά τις συνήθισα και μετά από 3 περίπου μήνες άρχισε να φαίνεται η διαφορά. Το θετικό είναι ότι ξεπέρασα σχεδόν τελείως αυτή τη δυσκολία που είχα στην ομιλία και θα πρότεινα σε κάποιον που έχει το ίδιο πρόβλημα να μην το αφήσει, να το συζητήσει με τους δικούς του ανθρώπους και αν μπορεί να βρει λύση. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλες τις δραστηριότητες που απαιτούν να μιλαώ.

Ανέστης, 17 ετών

 

Όταν ήμουν στην πρώτη τάξη Δημοτικού κι άρχισα να διαβάζω κανονικά, ένοιωθα να κομπιάζω σε κάποια σημεία της ομιλίας μου. Συγκεκριμένα όταν έλεγα μία πρόταση που είχε σύμφωνα μέσα, τα επαναλάμβανα. Οι γονείς μου μόλις το κατάλαβαν με πήγαν σε ένα λογοθεραπευτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μερικές επισκέψεις άρχισα να νοιώθω λίγο καλύτερα. Με διάφορες ασκήσεις μου έφυγε το σφίξιμο. Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα.

Βασίλης, 11 ετών

Όσο μεγάλωνα όλο και περισσότερο οι άνθρωποι μου λέγανε πως πολλές φορές δεν καταλάβαιναν τι έλεγα. Αρχικά νόμιζα πως απλά δεν άκουγαν, αλλά σιγά σιγά κατάλαβα πως μιλούσα πολύ γρήγορα. Λογοθεραπεία αποφάσισα να ξεκινήσω περισσότερο λόγω μιας μελλοντικής δουλειάς. Πιστεύω πως πρέπει να έχεις όσα περισσότερα εφόδια μπορείς όταν εισέρχεσαι στο χώρο εργασίας. Έτσι ξεκίνησα λογοθεραπεία, που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γιατί η βελτίωση είναι μεγαλύτερη απ’ό,τι είχα φανταστεί. 

Γιώργος Δημητριάδης

 

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο μου είπαν πως δεν μπορώ να προφέρω το /ρ/ και το /σ/. Μετά από έναν χρόνο σε κέντρο λογοθεραπείας και μία προσωρινή απογοήτευση διότι δεν έβγαλα το /σ/ και έχασα και το /ρ/ αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς. Στις πρώτες συνεδρίες ένιωθα αγχωμένος διότι μας είχαν πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω το /σ/. Όταν τελικά το έβγαλα ένιωσα πολύ χαρούμενος. 

Θεολόγης, 12 ετών

 

O Θεολόγης παρουσίαζε κάποια προβλήματα στην άρθρωση, προφορά κάποιων φθόγγων, αλλά κυρίως είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Λόγω της ηλικίας του (12 ετών) είχε απογοητευτεί, μετά από έναν περίπου χρόνο λογοθεραπείας σε άλλο κέντρο και δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες άλλαξε η διάθεσή του. Ακόμα και τις φορές που ήταν κουρασμένος ήταν ευχαριστημένος. Αυξήθηκε αξιοσημείωτα η αυτοεκτίμησή του, ξεπέρασε τους φόβους του, και έγινε προσιτός και γελαστός. Φυσικά άλλαξε πάρα πολύ η ομιλία του. Δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που ξεκίνησε. Και όλα αυτά χάρη στους λογοθεραπευτές του που ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος.

Μητέρα Θεολόγη, 12 ετών

 

Η πρώτη μας επαφή με το κέντρο “λόγος” έγινε τον Ιούνιο του 2015 όταν ο μικρός μας γιος Μανώλης, 4 ετών, εμφάνισε Τραυλισμό. Αφού έγινε η πλήρης αξιολόγηση από τον κ.Ξωφύλλη, μας καθησύχασε και μας πρότεινε να περιμένουμε ένα μήνα γιατί ο Μανώλης ήταν πολύ μικρός και πιθανόν να το ξεπερνούσε μόνος του. Μετά το μήνα και αφού δεν υπήρχε καμία αλλαγή ξεκινήσαμε την παρέμβαση με λογοθεραπείες και την παιδοψυχίατρο, αφού με κάποιο τρόπο έπρεπε και γω η ίδια να μάθω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου άγχος, φόβο, στεναχώρια θλίψη. Η πρόοδος του Μανώλη ήταν εμφανής από τους πρώτους κιόλας μήνες. Και η δική μου πρόοδος ήταν θεαματική αφού η κυρία Σαλασίδου (παιδοψυχίατρος) με βοήθησε να βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω με συμβουλές αυτοπεποίθησης, υπομονής και επιμονής. 

Μητέρα Μανώλη, 4 ετών

 

Το κλίμα ήταν ευχάριστο από την αρχή που επισκευθήκαμε το κέντρο «λογος» του κυρίου Ξωφύλλη μαζί με το σύζυγό μου και το παιδί μας. Θα τον συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον χρειάζεται μια σοβαρή αξιολόγηση για το παιδί του. Το κέντρο «λογος» σε κερδίζει με το πρώτο καλωσόρισμα. Ευχαριστούμε για όλα. Έτσι να συνεχίσετε. Πολλά παιδάκια σας χρειάζονται!!!

Αλεξάνδρα, μητέρα Τριαντάφυλλου

 

Όταν μιλούσα κολλούσα και επαναλάμβανα συλλαβές και λέξεις. Στο πρώτο ραντεβού μου εξήγησε ο κ. Ξωφύλλης τί είναι ο τραυλισμός, μου είπε ότι έχουν αρκετοί άνθρωποι και μάλιστα αρκετοί διάσημοι. Από την πρώτη εκείνη συνάντηση το άγχος ήταν πολύ μικρότερο. Μετά από περίπου 4 μήνες άρχισα να βλέπω διαφορά στη ροή του λόγου. Ένιωθα σιγουριά καθώς ήξερα τη δυσκολία και πως να την αντιμετωπίσω. Η λογοθεραπεία με βοήθησε κυρίως να ξεφοβηθώ την διαταραχή και τον φόβο που είχα προς την ανάγνωση. Θα το σύστηνα σε όποιον έχει δυσκολίες με το λόγο του και θα του έλεγα «μόνο καλό θα σου κάνει».

Πέτρος, 14 ετών

 

Σε λίγο καιρό κλείνουμε 3 χρόνια συνεργασίας με το κέντρο "λογος"3 χρόνια που κερδίσαμε πολλά κι ελπίζουμε σε άλλα τόσα. Με πολλή δουλειά, με πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουν, με μεράκι και χαμόγελο, όλοι οι συνεργάτες στο κέντρο μας αγκαλιάσαν και μας αγκαλιάζουν, προσπαθώντας πάντοτε για το καλύτερο. Σας ευχαριστούμε για όλα.

Σίσσυ, μητέρα Κωστή

 

Σε μια έρευνά μου για τον τραυλισμό στο διαδίκτυο, διάβασα για το κέντρο του κυρίου Ξωφύλλη. Μετά από συζήτηση με το παιδί μου, αποφασίσαμε με δισταγμό, να κάνουμε μια επίσκεψη. Μπήκαμε σε ένα χώρο ζεστό, που ενέπνεε εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό. Ο κύριος Ξωφύλλης μας εξήγησε απλά και παράλληλα επιστημονικά, ως ειδικός, χωρίς να μας τρομάξει αλλά και χωρίς να μας χαϊδεψει τα αφτιά, τί θα μπορούσαμε να κάνουμε και πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε  τους φόβους, τα άγχη και τις δυσκολίες μας. Ο Δημήτρης αλλάζει μέρα με τη μέρα, πλέον δεν αποφεύγει να έρθει σε επαφή με συμμαθητές του, δεν κρύβει πια το πρόσωπό του μέσα στην κουκούλα της μπλούζας του για να περάσει απαρατήρητος, δεν ντρέπεται πια για τη δυσκολία που έχει και κυρίως κοιτάζει αισιόδοξα το μέλλον του γιατί βλέπει μέρα με τη μέρα την βελτίωση του.

Η μαμά του Δημήτρη

 

Στο κέντρο «λογος» ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο μικρός είναι πολύ ενθουσιασμένος και ειλικρινά δεν μας είπε ποτέ ότι δεν θέλει να έρθουμε, έρχεται με χαρά. Το περιβάλλον πολύ ευχάριστο και για εμάς τους γονείς που είμαστε σε αναμονή μέχρι να τελειώσει το παιδί μας το μαθημά του. Συνεχίστε να κάνετε την δουλειά σας διασκεδαστική για τα παιδιά μας και διασκεδάστε δουλεύοντας. Το κάνετε τέλεια. Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Λεμονιά και Αναστάσιος, γονείς του Αντώνη

 

Ο γιός μου ο Βασίλης είναι σήμερα 11 χρονών. Είναι ένα παιδί υπεύθυνο, ώριμο για την ηλικία του και πολύ υπερκινητικό. Μέχρι την ηλικία των 6 χρονών δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στην ομιλία του. Στην πρώτη Δημοτικού παρατηρήσαμε κάποιο κόμπιασμα-τραυλισμό. Στη ροή του λόγου επαναλάμβανε κάποια σύμφωνα, κυρίως όταν περιέγραφε κάτι και όχι σε μεμονωμένες λέξεις, με αποτέλεσμα να προβληματιστούμε. Ο κύριος Ξωφύλλης και η παιδοψυχολόγος κατάφεραν σιγά σιγά με διάφορες μεθόδους, ασκήσεις και τεχνικές να βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες στη ροή της ομιλίας του. Σήμερα νομίζω είναι σε πολύ καλό σημείο και μπορεί να ελέγχει μόνος του κάποιες ελάχιστες πλέον δυσκολίες και να τις διορθώνει. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους υπεύθυνους για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.

Χρύσα, μητέρα Βασίλη, 11 ετών