Άκου το παιδί σου, λύσε το πρόβλημα!

Παιδοψυχιατρική και Ψυχολογία

Άκου το παιδί σου, λύσε το πρόβλημα!

Παρατηρήστε το παιδί σας χωρίς ταμπέλες ή προκαταλήψεις και αφουγκραστείτε ό,τι έχει να σας πει το σώμα του (συχνοί πονοκέφαλοι, κοιλιακοί πόνοι, ονυχοφαγία, αλλαγές ή προβλήματα στη ρουτίνα του ύπνου και της όρεξης, δυσκολίες στη συμπεριφορά, υπερκινητικότητα και αφηρημάδαεπιθετικότητα, συστολή, άγχος).

Αποκωδικοποιήστε τα σημάδια και δράστε άμεσα! Απευθυνθείτε στον ειδικό παιδοψυχίατρο ή παιδοψυχολόγο. Φέρτε μαζί σας πολύτιμες αποσκευές, τις παρατηρήσεις σας και ό,τι νιώθετε και ελάτε να χαράξουμε μαζί ένα νέο δρόμο επαφής και σύνδεσης με το παιδί σας!

Θεραπεία χωρίς φάρμακα!

Παιδοψυχίατρος και φάρμακα ΔΕΝ ειναι συνώνυμες λέξεις!

Η ψυχοθεραπεία παιδιών είναι μια θεραπεία που δεν περιλαμβάνει φάρμακα. Περιλαμβάνει άλλα μονοπάτια, όπως ζωγραφική, παραμύθι και παιχνίδι, που μας δείχνουν πώς να νικήσουμε τους "δράκους" που μας ταλαιπωρούν.

Επίσης, μύθος είναι ότι η Ψυχοθεραπεία είναι μία πολυτέλεια με απαγορευτικό κόστος. Η ψυχοθεραπεία παιδιών και η συμβουλευτική γονέων καλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ασφαλιστικό σας ταμείο. Όχι απλά δεν ειναι πολυτέλεια, αλλά διασφαλίζει την καλή ψυχική υγεία των παιδιών μας, πάνω στην οποία θα δομηθεί η εφηβεία και η ενηλικίωση.

 

Εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε παιδιού

Εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε παιδιού

Κύριο μέλημά μας η διερεύνηση της ανάπτυξης του παιδιού και όλων των παραγόντων που μπορεί να επέδρασαν σε αυτή. Η διερεύνηση μας οδηγεί στη διάγνωση και στον θεραπευτικό σχεδιασμό.

Βασικοί μας συνεργάτες και συνοδοιπόροι είστε εσείς, οι γονείς, που γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα.

Επενδύουμε στη συνεργασία μας και περιμένουμε το ίδιο και από εσάς.

Κάθε παιδί αξίζει το καλύτερο!

Κάθε παιδί είναι ιδιαίτερο!

Το κοντινό σας περιβάλλον και οι εκπαιδευτικοί σας κάνουν πιθανές ¨διαγνώσεις¨ που σας αγχώνουν;

Οι δυσκολίες που παρατηρείτε μπορεί να ανήκουν στις αναπτυξιακές διαταραχές (όπως η νοητική υστέρηση, η διαταραχή του αυτιστικού φάσματος, τα γενετικά σύνδρομα κ.ά.).

Καθότι το φάσμα των διαταραχών αυτών είναι μεγάλο, απευθυνθείτε στην έμπειρη ομάδα του κέντρου ¨λογος" , υπό τη διεύθυνση του ειδικού λογοπαθολόγου Αθανάσιου Ξωφύλλη.

Γίνετε "θεραπευτές" των παιδιών σας

Το σύμπτωμα θεραπεύει

Κάτω από το πρίσμα της οικογενειακής θεραπείας, αυτός που παρουσιάζει το σύμπτωμα (συνήθως το παιδί) είναι απλά ο φορέας του. Είναι ο ευαίσθητος δέκτης που αφουγκράζεται κάτι που δυσλειτουργεί μέσα στο σύνολο της ομάδας - οικογένειας.

Η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε, το άνοιγμα της επικοινωνίας και η επαναφήγηση της ¨ιστορίας¨, βοηθά το σύστημα - οικογένεια να ξεμπλοκάρει, ώστε η χρησιμότητα του συμπτώματος να μην υφίσταται πια. Έτσι το ίδιο το σύμπτωμα θεραπεύει τον λάθος τρόπο λειτουργίας μίας οικογένειας!

Χωρίς φόβο, ενοχές και μακρόχρονες θεραπείες

Αναγνώριση. Αποδοχή. Ενδυνάμωση.

Εκπαιδεύουμε τα παιδιά και τους γονείς να αναγνωρίζουν το συναίσθημα και τον καλό λόγο για τον οποίο γίνονται τα πράγματα.

Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τα συναισθήματα του άλλου, χωρίς να τα απορρίπτουμε η να τα κρίνουμε αρνητικά.

Εγκαθιστούμε μια καινούργια γλώσσα επαφής και επικοινωνίας.

Αναγνωρίζουμε. Αποδεχόμαστε. Ενδυναμώνουμε. 

Σύντομα θεραπευτικά προγράμματα

Σύντομα θεραπευτικά προγράμματα

Αποφεύγουμε τις μακρόχρονες θεραπείες στα παιδιά. Η θεραπευτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή συμβουλευτικής σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, όπως η ψυχοεκπαίδευση, η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία ή η εφαρμοσμένη συμπεριφορική ανάλυση .

Προσεγγίζουμε το παιδί μέσα από το παιχνίδι, ώστε να νιώσει οικειότητα και να φύγει ανακουφισμένο και όχι περισσότερο προβληματισμένο. Η αλλαγή είναι εμφανής από τις πρώτες συνεδρίες.