Με πυρήνα το "έργο", το βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής

Εργοθεραπεία

Με πυρήνα το "έργο", το βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής

Παρατηρείτε καθημερινές δυσκολίες στην ένδυση ή στην προσωπική υγιεινή; Εμπόδια στην αλληλεπίδραση και στο παιχνίδι; Μέτρια κοινωνική και ακαδημαϊκή εικόνα;

Ζητήστε άμεσα εξατομικευμένη παρέμβαση Εργοθεραπείας

Γιατί το παιδί μας δεν τα καταφέρνει στο σχολείο;

Εργοθεραπεία

Κάθε παιδί αξίζει το καλύτερο!

Βλέπετε ότι το παιδί σας δεν έχει την ανάπτυξη που θα περιμένατε; Το κοντινό σας περιβάλλον και διάφοροι μη ειδικοί να κάνουν ¨διαγνώσεις¨ που σας αγχώνουν; Οι δυσκολίες μπορεί να παραπέμπουν σε κάποια Αναπτυξιακή Διαταραχή. Καθότι το φάσμα των διαταραχών είναι ευρύ, ζητήστε βοήθεια από τους ειδικούς. 

Οι αναπτυξιακές δυσκολίες επηρεάζουν πολύ την ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας. Στόχος μας είναι ο έγκαιρος εντοπισμός τους και, μέσω της Πρώιμης Παρέμβασης, να διαχειριστούμε τις δυσκολίες από πολύ πρώιμο στάδιο , ώστε να έχει το παιδί μια ομαλότερη εξέλιξη, ένα βελτιωμένο επίπεδο λειτουργικότητας και ευκολότερη ένταξη σε κάθε περιβάλλον.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση διαταραχών

Αποτελεσματική αντιμετώπιση διαταραχών

  • Δυσπραξία
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)
  • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
  • Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας
  • Αναπτυξιακή Διαταραχή Συντονισμού
  • Μαθησιακές Δυσκολίες
  • Νοητική Υστέρηση 
  • Σύνδρομα

 

Οι αισθήσεις μας, η βάση μίας τυπικής ανάπτυξης

Οι αισθήσεις μας, η βάση μίας τυπικής ανάπτυξης

Έχει το παιδί σας δυσκολίες λεπτής ή αδρής κίνησης; Δυσκολεύεται σε δραστηριότητες συντονισμού; Φοβάται το ύψος ή δεν του αρέσουν τα σφιχτά ρούχα και το χτένισμα των μαλλιών;

Συμβουλευτείτε τους έμπειρους εργοθεραπευτές μας και μάθετε τα πάντα για την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, τη διαδικασία που οργανώνει τις αισθήσεις.

Μαζί με εσάς, τους γονείς, με στόχο την ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η δύναμη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι αποτελεί το σημαντικότερο έργο της παιδικής ηλικίας. Συμβάλλει καθολικά στην ψυχοκινητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Στο κέντρο «λογος» το παιχνίδι αποτελεί το κεντρικό μέσο ώστε να μετατραπεί η θεραπευτική διαδικασία σε μια ευχάριστη εμπειρία γνώσης και μάθησης.

 

Μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο το καλύτερο

Μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο το καλύτερο

Ο ρόλος των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι καθοριστικός για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Είναι οι πιο σημαντικοί καθοδηγητές και υποστηρικτές του παιδιού.

Ο ρόλος του εργοθεραπευτή είναι να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις δυσκολίες του παιδιού, να αναπτύξουν τεχνικές διαχείρισης των μη τυπικών συμπεριφορών και να βελτιώσουν την καθημερινότητα του παιδιού.

Ζητήστε μας βοήθεια και εμείς θα σας δείξουμε τον τρόπο!

 

Ο καθοριστικός ρόλος του καλού περιβάλλοντος

Το θεραπευτικό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εργοθεραπευτικη παρέμβαση. Στο κέντρο "λογος" υπάρχει ειδικά εξοπλισμένος και σύγχρονος, πολυαισθητηριακος χώρος για να παρέχει όσο το δυνατόν ευχάριστο περιβάλλον, ευκαιρίες μάθησης και εξαιρετικές προυποθέσεις θεραπείας.

 

Ο καθοριστικός ρόλος του καλού περιβάλλοντος
Θεραπεία αποτελεσματικά, γρήγορα, χωρίς μεγάλο κόστος

Θεραπεία αποτελεσματικά, γρήγορα, χωρίς μεγάλο κόστος

Δημιουργούμε εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας, όσο το δυνατό συντομότερα και χωρίς μεγάλο κόστος, με μόνο στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αξιολογούμε την πρόοδο σε σχέση με τους στόχους και αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμα, ενώ, μετά το τέλος των προγραμμάτων, όπου χρειάζεται, διεξάγουμε τακτικούς ελέγχους.